Vepřové srdce na slanině, zelenině a zeleném pepři zpět

Ingredience:
vepřové srdce800 gřepkový olej (sádlo) dle potřebyVahalova slanina (nebo libová)180 g
sůl dle chutipepř dle chuticelý zelený pepř dle chuti
bobkový list2 - 3 ksjalovec2 kuličkyšťáva z citronu (ocet) dle chuti
mrkev2 kspetžel1 ksceler1/2 ks
uzená paprika dle chutimáslo plátekvývar nebo voda dle potřeby
sojové mléko (smetana) + hladká mouka na zahuštění
vepřové srdce 800 g, řepkový olej (sádlo) dle potřeby, Vahalova slanina (nebo libová) 180 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, celý zelený pepř dle chuti, bobkový list 2 - 3 ks, jalovec 2 kuličky, šťáva z citronu (ocet) dle chuti, mrkev 2 ks, petžel 1 ks, celer 1/2 ks, uzená paprika dle chuti, máslo plátek, vývar nebo voda dle potřeby, sojové mléko (smetana) + hladká mouka na zahuštění

Příprava

Jídla z vepřového srdce máme u nás doma moc rádi. Dnes je zkusila připravit na kořenové zelenině, takže se chutí podobá svíčkové.

Srdce kuchyňsky upravíme, pokrájíme na větší kostky a vložíme do mísy. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kousky, přidáme uvedené koření, zakapeme olejem a šťávou z citronu. Vše dobře promícháme a necháme v míse v chladu společně se srdcem do druhého dne. 

Druhý den naložené kousky srdce s kořením a zeleninou vložíme na rozehřátý olej do tlakového hrnce, orestujeme, přidáme uzenou papriku a promícháme. Zalijeme vodou nebo vývarem a tlakujeme nejdříve cca 15 minut. Po této době vyjmeme zeleninu, odstraníme koření a ještě tlakujeme maso bez zeleniny cca 20 minut (srdce je sval, je třeba tlakovat doměkka). Po této době maso přecedíme do druhé nádoby, znovu necháme probublat, přidáme pokrájenou zeleninu a zakvrdláme moukou s vodou (vývarem). Nakonec ještě cca 8 - 10 minut povaříme. Zjemníme máslem a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a případně ještě dokyselíme.

2018-12-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI