Melounová zmrzlina (dřeň) s citronovou šťávou, mátovým sirupem a šlehačkou zpět

Ingredience:
meloun1/2 kscitron - šťáva z něj1 kssmetana ke šlehání2 lžíce
cukr smíchaný se sušenou drcenou mátou nebo mátový sirup4 lžíce
meloun 1/2 ks, citron - šťáva z něj 1 ks, smetana ke šlehání 2 lžíce, cukr smíchaný se sušenou drcenou mátou nebo mátový sirup 4 lžíce

Příprava

Zkusila jsem zmrzlinu takto poprvé. Přidala jsem mátový cukr, jinak sladí každý podle sebe, například stévií či moučkovým cukrem.

Meloun rozpůlíme, vydlabeme lžící nebo odstraníme slupku a pokrájíme na kostky. Pokud nemáme bezpeckový meloun, tak ještě odstraníme pecky. 

Meloun vložíme do hlubší nádoby, přidáme šťávu z citronu, mátový cukr nebo sirup a nakonec ještě 2 lžíce smetany ke šlehání. Ponorným mixérem ušleháme do pěny. 

Melounovou směs nalijeme do dózy, přiklopíme a dáme do mrazáku. Každou půl hodinu zmrzlinu promícháme.

2017-08-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI