Prima pizza housky zpět

Ingredience:
houska6 ksmáslo1 1/2 pol. lžícerajče4 ks
paprika4 ksslanina180 guzená paprika1/2 špetka
domácí lečo1 pol. lžíceementál180 gsušený medvědí česnek1 lžička
sůl1 špetkapepř1 špetkačerstvá bazalka1 hrstička
houska 6 ks, máslo 1 1/2 pol. lžíce, rajče 4 ks, paprika 4 ks, slanina 180 g, uzená paprika 1/2 špetka, domácí lečo 1 pol. lžíce, ementál 180 g, sušený medvědí česnek 1 lžička, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, čerstvá bazalka 1 hrstička

Příprava

Rychlá varianta teplé večeře nebo přílohy k večernímu vínku s přáteli. Houstičky pečte, tak dlouho, jak je chcete mít křupavé, však myslím že deset minut je maximum. 

Housky rozkrojíme na půlky a orestujeme na másle.
Poté je potřeme domácím kečupem nebo zeleninovou směsí. Já použila domácí lečo.
Pokládáme nakrájená rajčata, papriky, slaninu, koření a nakonec strouhaný ementál.
Dozdobíme nasekanou bazalkou a dáme na pečícím papíře zapéct do trouby na 10 min.
Troubu rozehříváme asi na 200°C, kdo chce, může přidat i vrchní gril.

Jakmile jsou housky zapečené, otvíráme láhev červeného vína a jíme je teplé. 

2015-05-18 Předkrmy

Poznámka

Kdo chce, může housky pokapat panenským olivovým olejem.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI