Špenátové palačinky s vejci zpět

Ingredience:
mléko1 lvejce2 kssůl špetka
hladká (polohrubá) mouka400 g
Špenát:
mražený špenát1 kscibule1 ksolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutihladká mouka na poprášení
česnek4 stroužkyvejce2 ks
mléko 1 l, vejce 2 ks, sůl špetka, hladká (polohrubá) mouka 400 g, mražený špenát 1 ks, cibule 1 ks, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hladká mouka na poprášení, česnek 4 stroužky, vejce 2 ks

Příprava

Palačinky jsou velmi oblíbené sladké jídlo. Výborné jsou také ve slané verzi, u nás například se špenátem.

Všechny suroviny na palačinky dáme do jedné mísy a vyšleháme do hladké konzistence. Poté palačinky opečeme z obou stran na pánvi. Hotové palačinky potřeme špenátem, zatočíme a poklademe vejci nebo můžeme například slaninou.

Na oleji necháme zpěnit cibulku. Přidáme trochu hladké mouky, zalijeme vodou a zamícháme. Přidáme zmražený špenát a stále mícháme, dokud se špenát nerozpustí. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a necháme probublat cca 8 - 10 minut. Nakonec přidáme dvě vejce. Když nám špenát zbude, uděláme si druhý den třeba bramborovo-špenátovou kaši.

2017-03-10 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 12 palačinek.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI