Mix řízků z jehněčí a vepřové kýty, naložené ve směsi ze zakysané smetany, hořčice a pikantní paprikové pasty zpět

Ingredience:
jehněčí kýta500 gvepřová kýta500 gzakysaná smetana1 a půl kelímku
kremžská hořčice1 lžícepikantní papriková pasta1 lžíceolej dle potřeby
Trojobal:
strouhanka dle potřebyvejce dle potřebyhladká mouka dle potřeby
jehněčí kýta 500 g, vepřová kýta 500 g, zakysaná smetana 1 a půl kelímku, kremžská hořčice 1 lžíce, pikantní papriková pasta 1 lžíce, olej dle potřeby, strouhanka dle potřeby, vejce dle potřeby, hladká mouka dle potřeby

Příprava

Když nám doma došla nečekaně strouhanka z tvrdého pečiva, je čerstvé pečivo dobrou náhražkou. Rohlíky nebo housky rozmixujeme, nebo nasekáme v sekáčku 3 v 1. Můžou být i větší kousky strouhanky. Smícháme se sypkou červenou paprikou a máme výbornou strouhankou na řízky. Strouhanku můžeme připravit i z různých druhů chipsů, burských oříšků, slaných tyčinek, kukuřičných lupínků apod.

Mix upraveného masa na řízky přes fólii naklepeme. Vložíme na noc do směsi ze zakysané smetany, hořčice a paprikové pasty. Nesolíme, pasta je dost slaná. Druhý den obalíme v trojobalu a smažíme v hluboké wok pánvi na oleji dozlatova. Podáváme s pečenými bramborami. Usmažené řízky před podáváním osušíme kuchyňskou utěrkou.

2018-11-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI