Zeleninová polévka s drožďovými noky zpět

Ingredience:
mrkev dle potřebyceler dle potřebybrokolice dle potřeby
chřest dle potřebyvoda + zeleninový bujon dle potřebymáslo kousek
sůl dle chutipepř dle chuti
Noky:
droždí1 baleníjarní cibulka1 ksvejce2 ks
sůl dle chutipepř dle chutistrouhanka dle potřeby
nasekaná petrželka dle chuti
mrkev dle potřeby, celer dle potřeby, brokolice dle potřeby, chřest dle potřeby, voda + zeleninový bujon dle potřeby, máslo kousek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, droždí 1 balení, jarní cibulka 1 ks, vejce 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, strouhanka dle potřeby, nasekaná petrželka dle chuti

Příprava

Dnes jsem vařila zeleninovou polévku, kterou jsem ještě vylepšila drožďovými noky. Opravdu jsme si všichni moc pochutnali.

Zeleninu omyjeme, pokrájíme na kolečka a malé kousky, které orestujeme na másle a zalijeme vodou. Přidáme zeleninový bujon a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, připravíme si noky z droždí.

Na másle zpěníme cibulku, přidáme droždí, které necháme rozpustit a vyklepneme dvě vejce. Zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a nakonec vypneme. Směs zahustíme dle potřeby strouhankou. Nočky z droždí zavaříme do polévky. Když vyplavou, přidáme do polévky ještě petrželku, chvilku povaříme a můžeme podávat.

2017-01-30 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI