Lososové burgery zpět

Ingredience:
zmražený losos (3 kostky)400 gstředně velké brambory6 ksřapíkatý celer nastrouhaný nahrubo2 stonky
vejce1 kssypká červená paprika špetkasůl dle chuti
pepř špetkastrouhanka (nebo na zahuštění solamyl) na zahuštění a obalenípetrželka dle chuti
Na burgery:
houska4 ksrajče2 kssalát dle potřeby
okurka dle potřebyčedar4 plátkykečup dle chuti
zmražený losos (3 kostky) 400 g, středně velké brambory 6 ks, řapíkatý celer nastrouhaný nahrubo 2 stonky, vejce 1 ks, sypká červená paprika špetka, sůl dle chuti, pepř špetka, strouhanka (nebo na zahuštění solamyl) na zahuštění a obalení, petrželka dle chuti, houska 4 ks, rajče 2 ks, salát dle potřeby, okurka dle potřeby, čedar 4 plátky, kečup dle chuti

Příprava

Pokud jste milovníci burgerů, třeba se nadchnete pro tuto variantu s lososem. Doma jsme si moc pochutnali.

Brambory uvaříme doměkka. Vychladlé rozmačkáme. Lososa necháme rozmrazit, nasekáme na malé kousíčky. Přidáme sůl, pepř, sypkou červenou papriku, nasekanou omytou petrželku, strouhanku (solamyl) a omytý, nahrubo nastrouhaný řapíkatý celer. Vše dobře promícháme a obalíme ve strouhance. Dáme na plech s pečícím papírem do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme jako karbanátky s kaší i jako lososové burgery. Udělala jsem karbanátky, tak i burgery. Na burgery: Čtyři karbanátky si dáme stranou. Navrch každého karbanátku položíme plátek čedaru a necháme pod grilem rozpéci. Kaiserky rozřízneme, spodní díl potřeme kečupem, vložíme salát, kolečka rajčátek (nebo okurek) a dál pak vložíme karbanátky s rozpečeným sýrem a ihned servírujeme.

2015-03-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI