Ingredience: | |||||
zmražený losos (3 kostky) | 400 g | středně velké brambory | 6 ks | řapíkatý celer nastrouhaný nahrubo | 2 stonky |
vejce | 1 ks | sypká červená paprika | špetka | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | strouhanka (nebo na zahuštění solamyl) | na zahuštění a obalení | petrželka | dle chuti |
Na burgery: | |||||
houska | 4 ks | rajče | 2 ks | salát | dle potřeby |
okurka | dle potřeby | čedar | 4 plátky | kečup | dle chuti |
Pokud jste milovníci burgerů, třeba se nadchnete pro tuto variantu s lososem. Doma jsme si moc pochutnali.
Brambory uvaříme doměkka. Vychladlé rozmačkáme. Lososa necháme rozmrazit, nasekáme na malé kousíčky. Přidáme sůl, pepř, sypkou červenou papriku, nasekanou omytou petrželku, strouhanku (solamyl) a omytý, nahrubo nastrouhaný řapíkatý celer. Vše dobře promícháme a obalíme ve strouhance. Dáme na plech s pečícím papírem do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme jako karbanátky s kaší i jako lososové burgery. Udělala jsem karbanátky, tak i burgery. Na burgery: Čtyři karbanátky si dáme stranou. Navrch každého karbanátku položíme plátek čedaru a necháme pod grilem rozpéci. Kaiserky rozřízneme, spodní díl potřeme kečupem, vložíme salát, kolečka rajčátek (nebo okurek) a dál pak vložíme karbanátky s rozpečeným sýrem a ihned servírujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI