Pečená kuřecí stehna na cibuli se šťouchaným bramborem s chorizem zpět

Ingredience:
velká kuřecí stehna4 ksvelká cibule3 - 4 ksmajoránka a petrželka dle chuti
utřený česnek6 stroužkůhrubá sůl dle chuticelý kmín dle chuti
olivový rozmarýnový olej dle potřebyvývar dle potřeby
Brambory:
brambory1000 gostřejší chorizo klobása1/2 nožičkyvětší červená cibule1 ks
strouhaný jemný sýr150 gvývar na spaření cibulemáslo nebo smetana na zjemnění
sůl dle chutipetrželka dle chuti
velká kuřecí stehna 4 ks, velká cibule 3 - 4 ks, majoránka a petrželka dle chuti, utřený česnek 6 stroužků, hrubá sůl dle chuti, celý kmín dle chuti, olivový rozmarýnový olej dle potřeby, vývar dle potřeby, brambory 1000 g, ostřejší chorizo klobása 1/2 nožičky, větší červená cibule 1 ks, strouhaný jemný sýr 150 g, vývar na spaření cibule, máslo nebo smetana na zjemnění, sůl dle chuti, petrželka dle chuti

Příprava

Nedávno jsem měla v thajské restauraci kuřecí kousky v cibuli a tak jsem si řekla, že když to bylo tak dobré, že zkusím takto upravit kuřecí stehna. K tomu jsem jako přílohu vymyslela šťouchané brambory s chorizo klobáskou, petrželkou, červenou cibulí a strouhaným sýrem.

Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme. Osolíme hrubou solí, kmínem, hustě zasypeme pokrájenou cibulí s utřeným česnekem, zasypeme natrhanou majoránkou a petrželkou a necháme přes noc maso naložené v hlubší nádobě. Druhý den přendáme naložená cibulová kuřecí stehna do pekáčku, malinko podlijeme vývarem a pečeme v rozehřáté troubě pomalu dozlatova. Podléváme výpekem.

Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Cibuli pokrájíme na kostičky a přelijeme trochou vařeného vývaru. Krátce necháme spařit a přecedíme. Osušenou změklou cibuli společně s kousky ostré chirozo klobásy, petrželky a jemného sýra rozmixujeme na jemnou směs. Tuto směs vmícháme do uvařených brambor, rozšťoucháme a přidáme na zjemnění máslo nebo trochu smetany. Zamícháme a podáváme společně s upečenými kuřecími stehny.

2017-09-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI