Ingredience: | |||||
vykoštěné hovězí přední | 800 g | velká cibule | 3 ks | sůl | špetka |
pepř barevný | špetka | nové koření | 2 kuličky | dijónské hořčice | 2 pol. lžíce |
sádlo / olej | 2 pol. lžíce | silný hovězí vývar | 180 ml | zeleniny | 1 sklenice |
kyselá okurka | 2 ks | hladká mouka / solamyl | na zahuštění | červené víno | 0,5 dcl |
hrášek | hrstka |
U nás není hovězího masa nikdy dost. Na všechny způsoby, ale tenhle recept jsme si u nás docela oblíbili.
Maso nakrájíme na plátky, které po okrajích nařízneme mělkými řezy, slabě naklepeme, osolíme, okořeníme mletým barevným pepřem, potřeme ostřejší hořčicí a necháme 20 minut odležet. Na části sádla v tlakovém hrnci necháme orestovat nakrájenou cibuli pěkně dozlatova. Tlakový hrnec na chvíli vypneme. Cibulka nám v něm pak ještě pěkně dojde a získá ještě tmavší barvu. Po této době opět tlakový hrnec zapneme, přidáme okořeněné plátky masa a opečeme je ze všech stran, dokud nepustí všechnu šťávu. Vmícháme ještě malinko sypké červené papriky, půl lžičky mletého bobkového listu, když nemáme, tak vložíme dva bobkové listy a dvě kuličky nového koření/ můžeme podlít i trochou červeného vína / a šťávu vydusíme. Zalijeme silným vývarem a tlakový hrnec zavřeme a na plný výkon vše přivedeme k varu. Když začne tlakový hrnec syčet, zmírníme hořák a cca 20-25 minut dusíme v tlakovém hrnci. Po této době vypneme tlakový hrnec a necháme maso ještě chvíli dojít. Omáčku s masem přelijeme z tlakového hrnce do druhé nádoby, vyndáme koření, přidáme celý obsah Moravanky i s nálevem, včetně výborných malých cibulek. Vsypeme čerstvý hrášek z lusku a ještě vše provaříme na několik minutek. Nakonec rozkvedláme hladkou mouku nebo solamyl v trošce vody nebo vývaru a přes cedník propasírujeme do omáčky tak, aby nevznikly kousky v omáčce. Podáváme s dušenou barevnou rýží / rýži uvaříme podle návodu / nebo s houskovými knedlíky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI