Hovězí kostky na moravance zpět

Ingredience:
vykoštěné hovězí přední800 gvelká cibule3 kssůl špetka
pepř barevný špetkanové koření2 kuličkydijónské hořčice2 pol. lžíce
sádlo / olej2 pol. lžícesilný hovězí vývar180 mlzeleniny1 sklenice
kyselá okurka2 kshladká mouka / solamyl na zahuštěníčervené víno0,5 dcl
hrášek hrstka
vykoštěné hovězí přední 800 g, velká cibule 3 ks, sůl špetka, pepř barevný špetka, nové koření 2 kuličky, dijónské hořčice 2 pol. lžíce, sádlo / olej 2 pol. lžíce, silný hovězí vývar 180 ml, zeleniny 1 sklenice, kyselá okurka 2 ks, hladká mouka / solamyl na zahuštění, červené víno 0,5 dcl, hrášek hrstka

Příprava

U nás není hovězího masa nikdy dost. Na všechny způsoby, ale tenhle recept jsme si u nás docela oblíbili.

Maso nakrájíme na plátky, které po okrajích nařízneme mělkými řezy, slabě naklepeme, osolíme, okořeníme mletým barevným pepřem, potřeme ostřejší hořčicí a necháme 20 minut odležet. Na části sádla v tlakovém hrnci necháme orestovat nakrájenou cibuli pěkně dozlatova. Tlakový hrnec na chvíli vypneme. Cibulka nám v něm pak ještě pěkně dojde a získá ještě tmavší barvu. Po této době opět tlakový hrnec zapneme, přidáme okořeněné plátky masa a opečeme je ze všech stran, dokud nepustí všechnu šťávu. Vmícháme ještě malinko sypké červené papriky, půl lžičky mletého bobkového listu, když nemáme, tak vložíme dva bobkové listy a dvě kuličky nového koření/ můžeme podlít i trochou červeného vína / a šťávu vydusíme. Zalijeme silným vývarem a tlakový hrnec zavřeme a na plný výkon vše přivedeme k varu. Když začne tlakový hrnec syčet, zmírníme hořák a cca 20-25 minut dusíme v tlakovém hrnci. Po této době vypneme tlakový hrnec a necháme maso ještě chvíli dojít. Omáčku s masem přelijeme z tlakového hrnce do druhé nádoby, vyndáme koření, přidáme celý obsah Moravanky i s nálevem, včetně výborných malých cibulek. Vsypeme čerstvý hrášek z lusku a ještě vše provaříme na několik minutek. Nakonec rozkvedláme hladkou mouku nebo solamyl v trošce vody nebo vývaru a přes cedník propasírujeme do omáčky tak, aby nevznikly kousky v omáčce. Podáváme s dušenou barevnou rýží / rýži uvaříme podle návodu / nebo s houskovými knedlíky.

2014-10-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápoj
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI