Drožďová pomazánka s dijonskou hořčicí a bylinkami zpět

Ingredience:
kvasnice60 gvejce4 kssádlo nebo máslo1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chutiuzená paprika špetka
dijonská hořčice2 lžičkymenší cibule1 ksnať z jarní cibulky dle chuti
bylinky (pažitka, petrželka...) dle chutimáslo na zjemnění
kvasnice 60 g, vejce 4 ks, sádlo nebo máslo 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, uzená paprika špetka, dijonská hořčice 2 lžičky, menší cibule 1 ks, nať z jarní cibulky dle chuti, bylinky (pažitka, petrželka...) dle chuti, máslo na zjemnění

Příprava

Občas dostanu obrovskou chuť na pomazánku nebo polévku z droždí. Jelikož je vitamín B důležitý, dnes jsem si pomazánku dopřála.

Na sádle necháme zpěnit cibulku a nať z jarní cibulky. Přidáme rozdrobené droždí a zamícháme do pěnové konzistence. Zasypeme uzenou paprikou, přidáme nasekané bylinky a přidáme vejce. Necháme srazit, zamícháme a nakonec ochutíme solí, pepřem a hořčicí. Můžeme zjemnit máslem. Podáváme s pečivem a zdobíme rajčátkem a petrželkou.

2016-05-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI