Makrela v bylinkové marinádě s česnekem a lehký bylinkový bramborový salát zpět

Ingredience:
makrela4 ksolivový olej dle potřebyutřený česnek4 - 6 stroužků
sůl dle chutimáslo100 gšťáva z citronu dle chuti
oregano dle chutikoriandr dle chutitymián dle chuti
Bramborový salát:
uvařené brambory800 glibeček dle chutipažitka dle chuti
petrželka dle chutiolivový olej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutihořčice1 lžícečervená cibule dle chuti
jarní cibulka dle chuti
makrela 4 ks, olivový olej dle potřeby, utřený česnek 4 - 6 stroužků, sůl dle chuti, máslo 100 g, šťáva z citronu dle chuti, oregano dle chuti, koriandr dle chuti, tymián dle chuti, uvařené brambory 800 g, libeček dle chuti, pažitka dle chuti, petrželka dle chuti, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hořčice 1 lžíce, červená cibule dle chuti, jarní cibulka dle chuti

Příprava

Téměř každý zná makrelu uzenou, tak jak ji prodávají v obchodech. Co si ji ale připravit doma? Naložit ve vlastní marinádě a upéct, jistě si pochutnáte.

Makrely omyjeme, osolíme, potřeme připravenou marinádou z česneku, oleje, citronové šťávy a bylinek. 

Vložíme na plech potřený máslem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova cca 25 - 30 minut. Ještě trochu zakápneme olejem a podléváme výpekem.

Podáváme s lehkým bramborovým salátem.

Bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Přidáme lžíci hořčice, nakrájenou červenou cibuli, pokrájenou jarní cibulku a nadrcené bylinky. Zakapeme olivovým olejem. Promícháme a dáme uležet do chladu.

2017-10-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI