Rychlá drožďová zeleninová polévka s nočky zpět

Ingredience:
droždí1 a půl kostkymáslo1 lžícehrášek a mrkev (mražená zelenina) dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutivývar nebo vodacca 2 l
kari koření dle chuti
Nočky:
vejce1 kskrupička nebo hrubá mouka dle potřebypetrželka dle chuti
droždí 1 a půl kostky, máslo 1 lžíce, hrášek a mrkev (mražená zelenina) dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vývar nebo voda cca 2 l, kari koření dle chuti, vejce 1 ks, krupička nebo hrubá mouka dle potřeby, petrželka dle chuti

Příprava

Možná vám přijde drožďová polévka jako obyčejné jídlo, ale věřte, že je opravdu moc dobrá a hlavně zdravá. Navíc je rychle hotová, tak pojďme na ni.

Na másle necháme zpěnit droždí. Poté přidáme zeleninu a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme dle chuti kari koření, sůl a pepř a chvíli povaříme. Nočky, které připravíme z vejce a mouky, zavaříme do polévky. Nakonec už jen přidáme petrželku a můžeme podávat, například s čerstvým pečivem.

2018-11-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI