Rychlá drožďová zeleninová polévka s nočky zpět

Ingredience:
droždí1 a půl kostkymáslo1 lžícehrášek a mrkev (mražená zelenina) dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutivývar nebo vodacca 2 l
kari koření dle chuti
Nočky:
vejce1 kskrupička nebo hrubá mouka dle potřebypetrželka dle chuti
droždí 1 a půl kostky, máslo 1 lžíce, hrášek a mrkev (mražená zelenina) dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vývar nebo voda cca 2 l, kari koření dle chuti, vejce 1 ks, krupička nebo hrubá mouka dle potřeby, petrželka dle chuti

Příprava

Možná vám přijde drožďová polévka jako obyčejné jídlo, ale věřte, že je opravdu moc dobrá a hlavně zdravá. Navíc je rychle hotová, tak pojďme na ni.

Na másle necháme zpěnit droždí. Poté přidáme zeleninu a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme dle chuti kari koření, sůl a pepř a chvíli povaříme. Nočky, které připravíme z vejce a mouky, zavaříme do polévky. Nakonec už jen přidáme petrželku a můžeme podávat, například s čerstvým pečivem.

2018-11-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI