Grilovaný filet z uzeného lososa zpět

Ingredience:
filet z uzeného lososa1 kssojová omáčka1 lžícerozpuštěné máslo2 lžíce
hrubozrnná hořčice1 lžícerozmarýn2 snítkycitron (šťáva)1 ks
sůl špetkačerstvý mletý pepř špetkaolivový olej1 lžíce
filet z uzeného lososa 1 ks, sojová omáčka 1 lžíce, rozpuštěné máslo 2 lžíce, hrubozrnná hořčice 1 lžíce, rozmarýn 2 snítky, citron (šťáva) 1 ks, sůl špetka, čerstvý mletý pepř špetka, olivový olej 1 lžíce

Příprava

Nejdůležitější na tomto receptu je, rybu pěkně nechat marinovat, aby se chutě do ryby doslova vsákly. Dočetla jsem se, když grilujete na přímém žáru, tak pro silnější vůni můžete ještě přihodit 1 - 2 hrsti namočených cedrových lupínků. Též se výborně na cedrovém prkénku griluje. Rozhodně hodlám v budoucnu vyzkoušet.

Filet z lososa očistíme, zbavíme kostí a stejnoměrně nakrojíme na 6 -8 stejných dílů tak, abychom neprokrojili kůži.
V míse smícháme všechny suroviny na potírání uzeného lososa. / sojovou omáčku, hořčici, nasekaný rozmarýn, šťávu z citronu a rozpuštěné máslo /
Připravený uzený filet malinko osolíme, posypeme čerstvě umletým pepřem a potřeme touto směsí. Odložíme do chladu na 2 hodiny.
Takto připravené filety dáme na gril z obou stran grilovat.

Servírujeme s opečeným bramborem nebo s čerstvým pečivem, doplněné citronem.

2014-10-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI