Rizoto z vařeného kolena se zeleninou zpět

Ingredience:
rýže300 gvývar z kolena (na vaření rýže)cca 1 lsůl dle chuti
pepř dle chutimaso z uvařeného kolena180 gčesnek2 stroužky
zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice)150 gVahalova slanina150 gjemně strouhaný sýr (Formaggio per Pasta nebo Grana Padano)30 g
rýže 300 g, vývar z kolena (na vaření rýže) cca 1 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, maso z uvařeného kolena 180 g, česnek 2 stroužky, zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice) 150 g, Vahalova slanina 150 g, jemně strouhaný sýr (Formaggio per Pasta nebo Grana Padano) 30 g

Příprava

Kdybyste toto rizoto dali Italovi, asi byste neuspěli. Nám však takové to klasické "české" rizoto moc chutná. Dnes jsem navíc rýži uvařila namísto vody ve vývaru a hned to tomu dodalo lepší šmrnc.

Rýži uvaříme podle návodu, avšak místo vody použijeme vývar. Na pánvi na oleji osmahneme drcený česnek, kostičky slaniny a pokrájené vepřové maso. Vmícháme zeleninu. Vše společně orestujeme a smícháme s rýží. Přidáme část nastrouhaného sýra a zamícháme. Druhou část si sýra si necháme na ozdobení. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se salátem.

2018-03-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI