Polévka z mletého masa se zeleninou zpět

Ingredience:
voda3 lmleté maso mix250 gcibule pokrájená na drobno1 ks
česnek6 stroužkůolej1 lžícebrambory5 - 6 ks
uzená červená paprika1 lžícesušená chilli paprička1 lžičkahraška na zahuštění
sůl dle chutipepř špetkamajoránka špetka
drcený kmín špetkarajčata2 ksmražená mochovská zelenina dle chuti
voda 3 l, mleté maso mix 250 g, cibule pokrájená na drobno 1 ks, česnek 6 stroužků, olej 1 lžíce, brambory 5 - 6 ks, uzená červená paprika 1 lžíce, sušená chilli paprička 1 lžička, hraška na zahuštění, sůl dle chuti, pepř špetka, majoránka špetka, drcený kmín špetka, rajčata 2 ks, mražená mochovská zelenina dle chuti

Příprava

Podzim tu máme v plném proudu, a proto je třeba se pořádně zahřát a zároveň nasytit. Taková pořádná polévka je základ pro všechny, kteří si bez polévky oběd neumí představit.

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso a za stálého míchání přidáme oba druhy paprik, chilli papričku, sůl, pepř a česnek. Když vidíme, že maso pouští šťávičku, přidáme drcený kmín a zalijeme vodou. Když se polévka začne vařit, vhodíme do ní pokrájené brambory na kostičky, a vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. Na konci vaření přidáme pokrájená rajčátka a zmraženou zeleninku. Nakonec přisypeme majoránku a  dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem, nebo polévku servírujeme ve vydlabaném bochníčku chleba.

2015-10-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI