Pelmeně s omáčkou z nivy, mozzarelly a kari kořením zpět

Těsto:
hrubá mouka250 gžloutek1 kssůl špetka
voda dle potřeby
Náplň:
mleté krůtí maso300 gmáslo na dušení masa1 lžícestředně velká cibule1 ks
sůl dle chutipepř dle chutimuškátový květ špetka
Omáčka:
mléko300 mlstrouhaná niva160 gstrouhaná mozzarella160 g
máslo1 lžícekari koření dle chutibylinky dle chuti
hrubá mouka 250 g, žloutek 1 ks, sůl špetka, voda dle potřeby, mleté krůtí maso 300 g, máslo na dušení masa 1 lžíce, středně velká cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, muškátový květ špetka, mléko 300 ml, strouhaná niva 160 g, strouhaná mozzarella 160 g, máslo 1 lžíce, kari koření dle chuti, bylinky dle chuti

Příprava

Pelmeně jsou známé jídlo a já si k nim připravila ještě sýrovou omáčku z nivy a mozzarelly. Všichni jsme si moc pochutnali.

Těsto

Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto, které necháme cca 1 - 2 hodiny odpočinout.

Náplň

Na másle osmažíme cibuli, přidáme mleté krůtí maso a restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu a necháme vychladnout.

Z těsta vyválíme a vykrájíme malá kolečka o průměru cca 6 cm. Doprostřed koleček navrstvíme lžičku mletého masa. Kolečka přehneme, okraje stlačíme vidličkou a cípy spojíme k sobě. 

Vhodíme do osolené vařící vody a vaříme cca 10 minut.

V nádobě necháme povařit mléko, přisypeme oba druhy nastrouhaných sýrů, přidáme na zjemnění máslo a špetičku koření. Zamícháme a vypneme. Pokud je omáčka hustá, přidáme ještě mléko. 

Pelmeně přelijeme touto chutnou a jemnou sýrovou omáčkou. Posypeme bylinkami a podáváme.

2017-03-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI