Květákovo-pórkový vývar s krupicovými nočky zpět

Ingredience:
malý květák1 ksmini morková kost1 kspórek1 ks
voda dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
kurkuma špetkamuškátový květ špetkarajče1 ks
mražená kukuřice hrstmražená mrkev hrstčerstvá majoránka dle chuti
libeček dle chuti
Na nočky:
máslo2,5 lžícekrupička3,5 lžícevejce1 ks
sůl špetičkamuškátový květ špetičkakari koření špetička
malý květák 1 ks, mini morková kost 1 ks, pórek 1 ks, voda dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kurkuma špetka, muškátový květ špetka, rajče 1 ks, mražená kukuřice hrst, mražená mrkev hrst, čerstvá majoránka dle chuti, libeček dle chuti, máslo 2,5 lžíce, krupička 3,5 lžíce, vejce 1 ks, sůl špetička, muškátový květ špetička, kari koření špetička

Příprava

Měla jsem malý květák. Na smažení to nebylo, na mozeček to taky bylo málo a tak vznikla polévka. Abych nemusela přidávat jíšku, udělala jsem do polévky pár krupicových noků.

Květák rozebereme na růžičky a pórek pokrájíme na kolečka. Vše dáme vařit doměkka. Přidáme sůl, kvůli vývaru přidáme i malou morkovou kost na vyvaření spolu s rajčátkem, pepř, špetku kurkumy, bylinky a muškátový květ. Vše společně vaříme doměkka. Ponorným mixérem zeleninu mírně rozmixujeme. Přidáme mrkev a kukuřici a ještě krátce povaříme. Odstraníme kos a připravíme si nočky. Změklé máslo smícháme s vejcem a moukou, přidáme sůl a špetku muškátového květu. Uděláme si těstíčko, které necháme cca půl hodiny odpočinout. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme nočky, které vaříme ještě cca 5 - 8 minut. Ozdobíme bylinkami a podáváme.

2017-09-06 Polévky

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI