Vepřová játra na barevné zelenině zpět

Ingredience:
vepřová játra500 g
Marináda:
olivový olej dle potřebyuzená paprika dle chutisojová omáčka dle chuti
kayenský pepř dle chuti
Dále budete potřebovat:
jarní cibulka2 ksmrkev1 ksceler1/4 ks
celer2 řapíkyzeleninový vývar1 lsůl dle chuti
pepř dle chuti
vepřová játra 500 g, olivový olej dle potřeby, uzená paprika dle chuti, sojová omáčka dle chuti, kayenský pepř dle chuti, jarní cibulka 2 ks, mrkev 1 ks, celer 1/4 ks, celer 2 řapíky, zeleninový vývar 1 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Játra se dají připravit na x způsobů - jako minutka, dušená, smažená apod. Tentokrát jsem chtěla mít pěkný sosík se zeleninou, a tak jsem játra dusila v tlakovém hrnci. Byla to opravdu chutná rychlovka.

Vepřová játra kuchyňsky upravíme. Nakrájíme na větší plátky a po stranách nařízneme, aby se plátky jater nekroutily. Maso naložíme do marinády z uzené papriky, sojové omáčky, kayenského pepře a olivového oleje. Necháme marinovat přes noc. Druhý den játra s marinádou orestujeme v tlakovém hrnci na pokrájené cibulce, dokud maso  nepustí šťávu. Zalijeme  zeleninovým vývarem a necháme v tlakovém hrnci dusit  (tlakovat) po dobu 15 lakovém hrnci doměkka. Zeleniny přidáme hodně, abychom sosík z jater nemuseli zahušťovat moukou. Kdyby bylo potřeba sos zahustit, zahustíme jej chlebovou kůrkou. Podáváme s rýží, těstovinami nebo s bramborem.

2016-06-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI