Pracny s kakaem, skořicí, oříšky a citronovou kůrou zpět

Ingredience:
cukr moučka120 gžloutek (pro alergiky - 1 bílek)1 ksmleté oříšky nebo mleté ovesné vločky pro alergiky80 g
skořice1/2 lžičkynastrouhaná citronová kůra1 lžičkamouka (100 g hladká mouka a 100 g polohrubá mouka)200 g
kakao1 lžíceCaro - instantní sypká káva1/2 lžícecukr moučka + vanilka na obalení
máslo120 g
cukr moučka 120 g, žloutek (pro alergiky - 1 bílek) 1 ks, mleté oříšky nebo mleté ovesné vločky pro alergiky 80 g, skořice 1/2 lžičky, nastrouhaná citronová kůra 1 lžička, mouka (100 g hladká mouka a 100 g polohrubá mouka) 200 g, kakao 1 lžíce, Caro - instantní sypká káva 1/2 lžíce, cukr moučka + vanilka na obalení, máslo 120 g

Příprava

Pracny. Cukroví, které sice pekařky a kuchařky dokonale znají, však vždycky se od sebe recepty trošku liší. Zkuste tedy tento recept, který si určitě oblíbíte.

Oba druhy mouky s máslem, cukrem, žloutkem, oříšky nebo vločkami, citronovou kůrou, kakaem, Carem a skořicí zpracujeme na hladké těsto a dáme na 2 hodiny do potravinářské folie do chladu (můžeme dát, ale i přes noc do lednice). Opravdu je to lepší. 
Uděláme si malé kousky, které vtlačujeme do formiček a dáme péci na 170 stupňů na cca 7- 10 minut, hlídáme (formičky jsem ale nemastila dopředu a těsto upečené mi samo vypadávalo z formiček, až jsem nestíhala)! Opravdu nemusíte formičky vymazávat, těsto je i tak dost mastné… a je to letos poprvé, co mi šly formičky krásně vyklopit. Manžel je plnil, já je vyklápěla, prostě musí být spolupráce…ale já pak nesmím a nejím, manžel yes:-)

2014-12-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI