Krůtí vývar s masovými knedlíčky zpět

Ingredience:
krůtí krk1 kskrůtí žaludky4 kskrůtí srdíčka4 ks
kořenová zelenina dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
cherry rajčátka2 kskurkuma špetka
Knedlíčky:
mleté krůtí maso250 gsůl dle chutipepř dle chuti
strouhanka nebo solamyl na zahuštěnínasekané bylinky (petrželka, pažitka) dle chutižloutek1 ks
krůtí krk 1 ks, krůtí žaludky 4 ks, krůtí srdíčka 4 ks, kořenová zelenina dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, cherry rajčátka 2 ks, kurkuma špetka, mleté krůtí maso 250 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, strouhanka nebo solamyl na zahuštění, nasekané bylinky (petrželka, pažitka) dle chuti, žloutek 1 ks

Příprava

Knedlíčky z krůtího masa mě dnes napadly docela náhodou. Nikdy jsem je nedělala, tak jsem je zkusila připravit. U nás měly premiéru a mohu jen doporučit.

Mleté krůtí maso smícháme s bylinkami, špetkou soli, pepřem, žloutkem a strouhankou nebo solamylem. Mokrou rukou uděláme knedlíčky a dáme stranou.

Krůtí maso s droby, očištěnou zeleninou a rajčátky povaříme v tlakovém hrnci do měkka (cca 20 minut). Polévku přecedíme, maso i zeleninu pokrájíme na malé kousky. Přidáme špetku kurkumy a zavaříme knedlíčky. Knedlíčky vaříme cca 8 - 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

2017-03-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapolévky
Recept
Složitost receptu
Typ receptu
polévky
Druh přípravy
Příležitost
Čas přípravy30 min
Nápoj
Náklady

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI