Grilované kotlety v chutné marinádě s medem, hořčicemi a omáčkou zpět

Ingredience:
vepřová kotleta4 plátky
Marináda:
med3 lžícepikantní dijonská hořčice1 lžícekrémžská hořčice1 lžíce
bílé víno2,5 lžícetmavá, hustá sojová omáčka (Superior Dark Soy Sauce)1,5 lžičkysůl dle chuti
mletý barevný pepř dle chutiutřený česnek3 stroužkyolej dle potřeby
Zelenina na gril:
kukuřice dle chutipapriky dle chutifazolky dle chuti
rajčata dle chuti
Domácí hranolky:
brambory600 gsůl + marináda dle chuti
vepřová kotleta 4 plátky, med 3 lžíce, pikantní dijonská hořčice 1 lžíce, krémžská hořčice 1 lžíce, bílé víno 2,5 lžíce, tmavá, hustá sojová omáčka (Superior Dark Soy Sauce) 1,5 lžičky, sůl dle chuti, mletý barevný pepř dle chuti, utřený česnek 3 stroužky, olej dle potřeby, kukuřice dle chuti, papriky dle chuti, fazolky dle chuti, rajčata dle chuti, brambory 600 g, sůl + marináda dle chuti

Příprava

Vepřové kotlety připravuji moc ráda, ale jen tak se sosem na mnoho způsobů. Tentokrát jsem je ale zkusila připravit na grilu a v chutné marinádě. Použila jsem hustou sojovou omáčku, med, dva druhy hořčice, víno atd. 

Kotlety mírně přes fólii naklepeme a na krajích nařízneme. Osolíme a opepříme.

Utřený česnek smícháme s hustou sojovou omáčkou. Přidáme med, oba druhy hořčice a kapku bílého vína. Vymícháme marinádu, do které vložíme připravené kotlety. Necháme přes noc v chladu. 

Druhý den grilujeme kotlety v marinádě na oleji na grilovací pánvi z obou stran. Poté vložíme do rozehřáté trouby na program "gril". Zalijeme ještě zbylým bílým vínem a necháme dál krátce grilovat. K výpeku přidáme ogrilovat i zeleninu. 

Podáváme s domácími hranolkami.

2018-10-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI