Ingredience: | |||||
hladká mouka | 250 g | hruškový kompot nebo oloupané hrušky | 400 g | třtinový cukr | 200 g |
rozpuštěné máslo | 120 g | vejce | 4 ks | kakao nebo 160g 70% rozpuštěné čokolády | 50 g |
prášek do pečiva | 1 ks | meruňková marmeláda | 4 - 5 lžic | ||
Poleva: | |||||
čokoláda na vaření | 200 g | zakysaná smetana | 250 g | ||
Zdobení: | |||||
tyčinka Margot nebo mleté oříšky | 1 ks | šlehačka | dle chuti |
Pravý Sachr dort má svoji recepturu, kterou nikdo nezná. Každý si jej však může udělat podle sebe, například i s ovocem, jako jsem to zkusila já.
Máslo, vejce a cukr vyšleháme. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Kdybychom dávali čokoládu, tak ji přidáváme rozpuštěnou ve vodní lázni při šlehání másla s cukrem. Přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec jemně vmícháme nahrubo nastrouhané hrušky. Vyšleháme a nalijeme do máslem vymazané formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 25 minut, poté snížíme teplotu na 150 stupňů a dále pečeme cca 25 minut. Zkoušíme špejlí, zda je již upečeno. Někdy je lepší po 20 minutách korpus přikrýt alobalem. Korpus po upečení necháme chladnout na mřížce. Vyklopíme a potřeme jej marmeládou na povrchu i na boku.
Nakonec ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme po troškách zakysanou smetanu a stále mícháme dohladka. Nakonec celý korpus přelijeme touto polevou. Necháme přes noc ztuhnout. Povrch dortu jsem posypala nastrouhanou Margot tyčinkou a ozdobila šlehačkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI