Těsto: | |||||
bílý jogurt | 1 kelímek | polohrubá mouka | 1 kelímek | jedlá soda | 1 lžička |
sůl | 1 lžička | vejce | 1 - 2 ks | ||
Náplň: | |||||
sekaný špenát | 1 balíček | vejce | 1 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | kmín | dle chuti | hříbky | hrst |
žampiony | hrst | jemný sýr Grand Gusto | 100 g | sádlo | dle potřeby |
Když doma není co, tak jogurt a trocha mouky, soda, vejce a můžeme si připravit domácí pizzu. Na pizzu si pak dáme, co je v kuchyni dostupné.
Těsto
Do mísy vyklopíme kelímek zakysanky. Dobře vytřeme stěrkou zbytky smetany z kelímku, který naplníme moukou se sodou a přisypeme K jogurtu. Přimícháme sůl, vejce a důkladně vše promícháme. Je-li těsto příliš řídké, přidáme trochu mouky a opačně. Na plech dáme pečící papír, který pokapeme olejem a rukou od oleje těsto rozetřeme ze všech stran do obdélníku. Postupujeme dál podle chuti a náplni a co máme doma v lednici.
Náplň
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme polorozmražený špenát, zamícháme, ochutíme solí a pepřem, vmícháme vejce, dusíme a odstavíme. Na druhé pánvičce podusíme na sádle houby, pokrájené na plátky, osolíme, přidáme kmín, malinko vody a necháme je vydusit doměkka.
Na těsto na pizzu poklademe špenát, rozprostřeme houby a zasypeme jemným sýrem a pečeme v troubě dozlatova na cca 20 minut na 170 stupňů.
Z uvedených surovin připravíte pizzu na velký plech.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI