Hrníčková bábovka s chutí perníku, plněná piškoty zpět

Ingredience:
vejce4 kssypká stévie nebo 1/2 hrnku třtinového cukru dle chutipolohrubá mouka2,5 hrnku
olej3/4 hrnkumléko1 hrneksoda1 lžička
koření medový perník1/2 lžičkykakao dle potřebycitronová kůra dle chuti
máslo na vymazání formypiškoty do těsta párarizonky (pufovaná barevná rýže) hrst
vejce 4 ks, sypká stévie nebo 1/2 hrnku třtinového cukru dle chuti, polohrubá mouka 2,5 hrnku, olej 3/4 hrnku, mléko 1 hrnek, soda 1 lžička, koření medový perník 1/2 lžičky, kakao dle potřeby, citronová kůra dle chuti, máslo na vymazání formy, piškoty do těsta pár, arizonky (pufovaná barevná rýže) hrst

Příprava

Co upéct manželovi na víkend? Nechci nic moc kalorického, tak jsem zkusila upéct moučník se stévií s chutí perníku.

Vejce ušleháme se stévií (cukrem), přidáváme pramínkem olej. Postupně přisypeme mouku se sodou, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec přidáme hrnek mléka.
Jednu polovinu těsto nalijeme do formy, vymazané máslem, posypeme Arizonkami, poklademe dokola piškoty a nakonec vlijeme druhou část těsta, kterou jsme smíchali s kakaem a perníkovým kořením. Dáme péci do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme cca 40 minut. Zkoušíme špejlí.

2017-01-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI