Květákové pečené placičky v sýrovém těstíčku s chorizem zpět

Ingredience:
menší květák1 ks
Těstíčko:
vejce2 ksmuškátový květ (kari koření) špetkapepř dle chuti
mlékocca 1/2 hrnkupetrželka dle chutisůl dle chuti
strouhaný čedar150 gpokrájené chorizo100 ghladká mouka2,5 lžíce
menší květák 1 ks, vejce 2 ks, muškátový květ (kari koření) špetka, pepř dle chuti, mléko cca 1/2 hrnku, petrželka dle chuti, sůl dle chuti, strouhaný čedar 150 g, pokrájené chorizo 100 g, hladká mouka 2,5 lžíce

Příprava

Květákové placičky, rychlé a jednoduché jídlo, které si můžete dát s třeba jako já se zeleninovým salátem, s bramborami, nebo jen tak samotné.

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme doměkka v osolené vodě. Vidličkou nebo šťouchadlem na brambory květák rozmačkáme. Z čedaru, vajec, mléka, hladké mouky, koření a petrželky si uděláme těstíčko. Podle konzistence přidáme mouku, když je těstíčko řídké, nebo mléko, když je těstíčko husté. Z květáku tvarujeme placičky, které v těstíčku obalíme. Poklademe na plech s pečícím papírem, pokapaný olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.

2017-06-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI