Kuřecí maso na pórku, žampionech a sušených rajčatech zpět

Ingredience:
pórek1 kskuřecí paličky nebo prsíčka1000 golivový olej dle potřeby
sojová omáčka dle chutižampiony180 gsušená rajčata v oleji2 lžíce
chilli paprička1 ksvývar z kostí dle potřebykoření dle chuti
pórek 1 ks, kuřecí paličky nebo prsíčka 1000 g, olivový olej dle potřeby, sojová omáčka dle chuti, žampiony 180 g, sušená rajčata v oleji 2 lžíce, chilli paprička 1 ks, vývar z kostí dle potřeby, koření dle chuti

Příprava

Maso máme rádi pikantní, takže tentokráte jsme zkusila maso vykostit a upravit jako pikantní činu, nemusí to být vždy jen kuřecí prsa, ale i paličky se dají upravit na čínu.

Kuřecí paličky vykostíme, maso pokrájíme na kousky, kosti z paliček dáme vařit na vývar.
Vykostěné a pokrájené maso pokapeme sojovou omáčkou, posypeme libovolným kořením (grilovací, nebo jiné koření) a necháme na hodinku v chladu.

Očištěný pórek pokrájíme na kolečka, sušená rajčátka pokrájíme na menší kousky a očištěné žampiony pokrájíme na větší plátky.

Kuřecí kousky orestujeme zprudka na pánvi s olejem. Vložíme je do pekáčku, podlijeme vývarem a dopékáme v rozehřáté troubě. Na pánvi na oleji orestujeme pokrájený pórek, zvlášť pak restujeme žampiony i sušená rajčata a nakonec přidáme nasekanou chilli papričku a dobře promícháme. Maso z pánve přidáme k zelenině, krátce vše dobře promícháme a podáváme s pórkovou rýží.

2016-03-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI