Hovězí maso zapečené pod bramborovým pyré zpět

Bramborové pyré:
brambory500 gsůl dle chutihorké mléko dle potřeby
bylinky (saturejka, majoránka, tymián) dle chuti
Maso:
hovězí zadní800 gcibule500 gvelká červená paprika1 ks
mletá sladká paprika dle chutichilli paprička2 kshovězí vývar dle potřeby
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chui
majoránka dle chutišťáva z loupaných rajčat Pomodori dle potřebyčervené víno150 ml
česnek4 stroužky
brambory 500 g, sůl dle chuti, horké mléko dle potřeby, bylinky (saturejka, majoránka, tymián) dle chuti, hovězí zadní 800 g, cibule 500 g, velká červená paprika 1 ks, mletá sladká paprika dle chuti, chilli paprička 2 ks, hovězí vývar dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chui, majoránka dle chuti, šťáva z loupaných rajčat Pomodori dle potřeby, červené víno 150 ml, česnek 4 stroužky

Příprava

Toto jídlo děláme málo, jedině tehdy, když zůstane maso z guláše nebo hovězí kostky pod burgundsku. Pak ho zaliji bramborovým pyré nebo kaší a zapeču.

Dáme vařit brambory. Uvařené brambory přecedíme a necháme je asi 3 minuty odkryté. Pak je dobře rozmačkáme. Vložíme je zpět do hrnce. Přidáme horké mléko (nebo smetanu) a dobře vše zamícháme. Nejlépe je pyré mícháme metličkou, aby bylo krásně nadýchané. Do pyré přidáme nasekané bylinky: saturejku, majoránku, tymián. Kostky masa z guláše nebo s hovězího po burgundsku zalijeme horkým pyré z brambor a dáme zapéci do rozehřáté trouby, dokud kaše nezrůžoví a pak podáváme. Kdo má rád hovězí maso s kaší, pochutná si, u nás takto podáváme maso pod poklicí z brambor, když maso zůstane a už není příloha. Moc dobré.

Příprava masa:

Hovězí maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme všechny pokrájené cibule a restujeme je pěkně do hnědé barvy. Přidáme prolisovaný česnek a necháme pěkně rozvonět. Vložíme pokrájené hovězí maso tak, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme červenou pokrájenou papriku, červenou sypkou papriku, rajskou šťávu, chilli papričky, čerstvě mletý pepř. Podlijeme hovězím vývarem a vínem. Dál vše dusíme doměkka a víno necháme odpařit. Nakonec vsypeme čerstvou majoránku, podlijeme ještě podle potřeby a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, pepř a ještě chvíli promícháme.

2016-07-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI