Ingredience: | |||||
vejce | 5 ks | cukr moučka nebo stévie | 80 g | polohrubá mouka | 80 g |
banán | 2 ks | nutela | dle potřeby | ||
Krém: | |||||
kokosový krém dr. Oetker | 1 ks | máslo | 120 g | mléko | 200 ml |
cukr nebo stévie | 1 lžíce |
Rolády jsou vděčný moučník, který můžete připravit na nespočet variant.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem nebo stévií na krémovou konzistenci. Zlehka vmícháme ke žloutkové pěně prosetou mouku. Nakonec vmícháme zlehounka ušlehaný tuhý sníh. Zamícháme a rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem, potřený máslem.
Pečeme krátce v rozehřáté troubě dorůžova na 180 stupňů po dobu cca 5-8 minut, pečeme pouze dorůžova, jinak se korpus nezavine. Upečený korpus zavineme i s pečícím papírem, potřený máslem a necháme pomalu vychladnout. Mezitím si připravíme kokosový krém podle návodu dr. Oetkera (může být i krém z pudingu a másla). Vychladlý plát rozbalíme, (papír pečící odstraníme) potřeme ušlehaným krémem, poklademe oloupanými dvěma banány, které jsme potřeli nutelou (marmeládou nebo jahoda topingem). Opět stočíme do rolády a uložíme na cca 2-4 hodiny do chladničky. Po této době zdobíme roládu na povrchu zbylým krémem, můžeme dozdobit čokoládovými hoblinami (takto: bok čokolády seřízneme škrabkou a uděláme si pěkné hoblinky. Dozdobíme topingem – jahoda nebo čokoláda a meduňkou. Podáváme ke kávě.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI