Piškotová roláda plněná kokosovým krémem s banánovým středem zpět

Ingredience:
vejce5 kscukr moučka nebo stévie80 gpolohrubá mouka80 g
banán2 ksnutela dle potřeby
Krém:
kokosový krém dr. Oetker1 ksmáslo120 gmléko200 ml
cukr nebo stévie1 lžíce
vejce 5 ks, cukr moučka nebo stévie 80 g, polohrubá mouka 80 g, banán 2 ks, nutela dle potřeby, kokosový krém dr. Oetker 1 ks, máslo 120 g, mléko 200 ml, cukr nebo stévie 1 lžíce

Příprava

Rolády jsou vděčný moučník, který můžete připravit na nespočet variant.

Z bílků a špetky soli  ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem nebo stévií na krémovou konzistenci. Zlehka vmícháme ke žloutkové pěně prosetou mouku. Nakonec vmícháme zlehounka ušlehaný tuhý sníh. Zamícháme a rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem, potřený máslem.

Pečeme krátce v rozehřáté troubě dorůžova na 180 stupňů po dobu cca 5-8 minut, pečeme  pouze dorůžova, jinak se korpus nezavine. Upečený korpus zavineme i s pečícím papírem, potřený máslem a necháme pomalu vychladnout. Mezitím si připravíme kokosový krém podle návodu dr. Oetkera (může být i krém z pudingu a másla). Vychladlý plát  rozbalíme, (papír pečící odstraníme) potřeme ušlehaným krémem, poklademe oloupanými dvěma banány, které jsme potřeli nutelou (marmeládou nebo jahoda topingem). Opět stočíme do rolády a uložíme na cca 2-4 hodiny do chladničky. Po této době zdobíme roládu na povrchu zbylým krémem, můžeme dozdobit  čokoládovými hoblinami (takto: bok čokolády seřízneme škrabkou a uděláme si pěkné hoblinky. Dozdobíme topingem – jahoda nebo čokoláda a meduňkou. Podáváme ke kávě.

2016-02-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI