Ingredience: | |||||
brambory | 800 g | špekáčky | 4 ks | sádlo | dle potřeby |
uzená paprika | dle chuti | sypká chilli paprička | špetka | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | česnek | 6 stroužků | velká červená paprika | 1 ks |
velká rajčata | 2 ks | cibule | 2 ks | voda | dle potřeby |
sušená nebo čerstvá majoránka | dle chuti | ||||
Noky: | |||||
vejce | 2 ks | mléko | 200 ml | krupička nebo hrubá mouka | dle potřeby |
sůl | špetka | kurkuma | špetka |
Guláše nezahušťujeme, spíše necháme brambory uvařit hodně doměkka a zahustíme noky.
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a necháme ve vodě cca půl hodiny. Vodu poté slijeme. Špekáčky pokrájíme na kostičky. Papriku pokrájíme na plátky (odstraníme jádřince), rajčata oloupe a pokrájíme na plátky. Cibule pokrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.
Cibuli necháme zesklovatět a přidáme na kostičky nakrájené špekáčky. Přisypeme oba druhy paprik, na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou papriku a zalijeme vodou. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou a vaříme do změknutí brambor, které necháme trochu rozvařit. Guláš se tak trochu zahustí. Přidáme krátce povařit i rajčata.
Na noky si smícháme vejce, sůl, mouku, mléko a špetku kurkumy. Mouky dáme tolik, aby se noky nerozpadly a nerozvařily. Vyzkoušíme u prvního uvařeného noku, podle toho přidáme mouku. Lžičkou namočenou ve vodě vykrajujeme nok a povaříme jej v guláši cca 6 minut. Dochutíme solí a pepřem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI