Osvěžující moučník s oříškovým korpusem, ovocem a citronovým vitacitovým pudingem zpět

Ingredience:
vejce3 - 4 kstřtinový cukr1 hrnekmléko pokojové teploty1 hrnek
olej1/2 hrnkupolohrubá mouka2 hrnkyjedlá soda1 lžička
mleté oříšky hrst
Náplň 1:
měkké tvarohy2 ksdomácí lučina4 lžícestévie nebo citronový cukr dle chuti
Náplň 2:
kompotované broskve nebo jiné ovoce1 plechovka
Poleva:
vitacit2 balíčkyvoda nebo šťáva z kompotu smíchaná s džusem1000 mlvanilkový puding2 a 1/2 balíčku
vejce 3 - 4 ks, třtinový cukr 1 hrnek, mléko pokojové teploty 1 hrnek, olej 1/2 hrnku, polohrubá mouka 2 hrnky, jedlá soda 1 lžička, mleté oříšky hrst, měkké tvarohy 2 ks, domácí lučina 4 lžíce, stévie nebo citronový cukr dle chuti, kompotované broskve nebo jiné ovoce 1 plechovka, vitacit 2 balíčky, voda nebo šťáva z kompotu smíchaná s džusem 1000 ml, vanilkový puding 2 a 1/2 balíčku

Příprava

Tak jsem dumala, jaký moučník udělat,  doma byl vitacit,  umleté oříšky od cukroví a  kompot a tak jsem zkusila to, co nyní je na fotkách.

1) Z uvedených surovin na korpus. Ušleháme nejdříve vejce s cukrem, přidáme  vyšlehat olej, mléko a  vše ušleháme do pěny. Vsypeme mouku se sodou a nakonec přidáme oříšky a  dobře zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a dáme péci do rozehřáté trouby na 170 stupňů - pečeme dorůžova.  Zkoušíme  špejlí. Vyndáme a necháme chladnout.

2) Mezitím si  měkké  tvarohy s lučinou a cukrem vyšleháme do husté konzistence a potřeme touto směsí již vychladlý upečený korpus na plechu.

3) Okapané broskve, nebo jiné kompotované ovoce, rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky a poklademe je na moučník s tvarohovou vrstvou. 

4) Vitacity (citron nebo pomeranč) smícháme s vodou a  zašleháme k nim dva  vanilkové pudingy a uvaříme do jemné a lesklé konzistence. Ta svěží vůně i směs z pudingů je velmi  dobroučká. Můžete zkusit i druhou variantu. Smícháme  šťávu z  kompotu, doplníme ji pomerančovým džusem do 1000 ml a uvaříme s  pudingem.
 Už jsem dělala obě varianty a jsou dobroučké obě dvě. 

Ovocný moučník nalijeme na moučník s  tvarohem a ovocem. Necháme přes noc v chladu, pokud to vydržíme a nechutnáme dříve.

2016-02-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI