Velikonoční nádivka zpět

Ingredience:
uzený bůček600 gvejce5 ksrohlíky "gumové"10 ks
vývar400 mlbaby špenát2 hrstičesnek4 stroužky
muškátový květ špetkamáslo100 gžampiony4 ks
pepř špetkasůl špetkamléko dle chuti
uzený bůček 600 g, vejce 5 ks, rohlíky "gumové" 10 ks, vývar 400 ml, baby špenát 2 hrsti, česnek 4 stroužky, muškátový květ špetka, máslo 100 g, žampiony 4 ks, pepř špetka, sůl špetka, mléko dle chuti

Příprava

Tento recept má sice v názvu Velikonoce, však nenechte se mýlit. Jistě ho využijete po celý rok, jako já v dalším receptu, který bude následovat. Bude to nadívané kuřátko.

Uvařené maso a rohlíky pokrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme a dáme zvlášť žloutky a bílky. Rohlíky orestujeme nasucho na hluboké pánvi a zalijeme vývarem. Promícháme. Pokrájené žampiony orestujeme na másle a také přidáme k masu a rohlíkům s vývarem. Špenátové listy zbavíme stonků, omyjeme, spaříme a pokrájíme nadrobno. Všechny uvedené suroviny smícháme, přidáme žloutky, prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků. Zamícháme a vzniklou nádivku dáme zapéci do pekáčku, vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova v horkovzdušné troubě na cca 160 stupňů po dobu cca 20-25 minut. Kdy je hotovo? To poznáme podle krásné zlaté barvy a vůní, která se line po celém bytě.

Dobrou chuť!

2015-04-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI