Srdce na smetaně s rozmarýnem, drcenými rajčaty a zeleninou zpět

Ingredience:
vepřová srdíčka800 gvelká cibule2 ksmrkev1 ks
celer1/2 kspetržel1 ksolej1 lžíce
hrubozrrná hořčice1 lžíeuzená paprika1/2 lžíceživáňská omáčka1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chutirozmarýn2 snítky
nové koření2 kuličkybobkový list2 - 3 ksdrcená rajčata1 lžíce
vývar nebo voda dle potřebycitronová šťáva dle chutizakysaná smetana1 a 1/2 kelímku
hladká mouka nebo solamyl na zahuštění
vepřová srdíčka 800 g, velká cibule 2 ks, mrkev 1 ks, celer 1/2 ks, petržel 1 ks, olej 1 lžíce, hrubozrrná hořčice 1 lžíe, uzená paprika 1/2 lžíce, živáňská omáčka 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rozmarýn 2 snítky, nové koření 2 kuličky, bobkový list 2 - 3 ks, drcená rajčata 1 lžíce, vývar nebo voda dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, zakysaná smetana 1 a 1/2 kelímku, hladká mouka nebo solamyl na zahuštění

Příprava

Srdce jsme dlouho neměli, takže změna někdy neuškodí. Všem nám moc chutnalo a nejlepší to bylo, když bylo maso pěkně odležené. 

Srdce kuchyňsky upravíme, odblaníme a pokrájíme na delší, větší kousky. Cibule pokrájíme nadrobno.

Olej, uzenou papriku, hrubozrnnou hořčici a lžíci živáňské omáčky smícháme a pokrájené části srdíčka potřeme touto směsí. Cibuli vložíme na dno tlakového hrnce a orestujeme dozlatova. Srdce se směsí dáme zprudka orestovat na zpěněnou cibuli. Přimícháme koření a okapaný rozmarýn, zalijeme vodou nebo vývarem a uzavřeme víkem tlakového hrnce. Necháme dusit v tlakovém hrnci na dobu cca 90 minut. Páru necháme odsyčet. Vyjmeme koření, dochutíme solí, pepřem, okyselíme šťávou z jednoho citronu, přisypeme drcená rajčata, zamícháme a omáčku z tlakového hrnce  přelijeme poté do druhé  hlubší nádoby. Zakysanou smetanu smícháme se sosem, vmícháme hladkou mouku, zamícháme a propasírujeme do sosu. Vaříme ještě dalších 15 minut. Můžeme přidat i drcená rajčátka pro pikantní chuť.

2016-04-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI