Filé pečené na zelenině s rajčaty zpět

Ingredience:
filé z tresky800 gsůl dle chutipepř dle chuti
rajčata200 gjarní cibulka1 ksceler1/2 ks
větší mrkev1 kssterilovaná rajčta1 plechovkačesnek3 stroužky
tymián3 snítkybazalka pár lístkůcukr dle chuti
olej2 lžícecitron1 ksvoda100 - 150 ml
filé z tresky 800 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rajčata 200 g, jarní cibulka 1 ks, celer 1/2 ks, větší mrkev 1 ks, sterilovaná rajčta 1 plechovka, česnek 3 stroužky, tymián 3 snítky, bazalka pár lístků, cukr dle chuti, olej 2 lžíce, citron 1 ks, voda 100 - 150 ml

Příprava

Rybu bychom měli jíst alespoň 2 - 3 krát do týdne, a proto Vám přináším recept na tresku pečenou na zelenině.

Tresku kuchyňsky upravíme, zakápneme šťávou z citronu, opepříme a osolíme. Omytá rajčata omyjeme a nakrájíme a půlky. Mrkev a celer oloupeme a pokrájíme na kousky. V hlubší nádobě orestujeme (mimo rajčat) na oleji pokrájenou zeleninu (můžeme ji orestovat i každou zvlášť). Přidáme sterilovaná rajčata, vodu a podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a bazalku a podle chuti také i cukr. Dusíme asi 10 - 12 minut. Na tuto omáčku poklademe připravenou tresku a vložíme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut. Chvíli před dopečením ryby, vložíme i pokrájená rajčata. Podáváme s restovaným bramborem s drcenými rajčátky.

2016-03-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI