Bábovková zmrzlina s brusinkami, borůvkami a banánem zpět

Ingredience:
kanadské borůvky1 a 1/2 hrstidivoké brusinky4 - 5 lžičekpokrájený banán1 ks
malinké piškoty dle potřebydomácí lučina z jogurtů500 gzakysaná smetana2 ks
ztužovač Dr. Oetker za studena nebo 6 plátků želatiny1 a 1/2 ksvanilkový cukr2 kssypká stévie dle chuti
meduňka na ozdobu
kanadské borůvky 1 a 1/2 hrsti, divoké brusinky 4 - 5 lžiček, pokrájený banán 1 ks, malinké piškoty dle potřeby, domácí lučina z jogurtů 500 g, zakysaná smetana 2 ks, ztužovač Dr. Oetker za studena nebo 6 plátků želatiny 1 a 1/2 ks, vanilkový cukr 2 ks, sypká stévie dle chuti, meduňka na ozdobu

Příprava

Příprava na to pravé léto. Kombinace různých druhů sezónního ovoce je ve zmrzlině vždy prima.

Domácí lučinu, cukry a zakysanou smetanu společně vyšleháme. Podle návodu přidáme želatinový ztužovač. 

Do vypláchnuté silikonové bábovkové formy dáme vrstvu vyšlehané směsi, poklademe ovocem (banán, borůvky, brusinky), přidáme pár mini piškotů, pokryjeme poslední vrstvou krému a opět uhladíme. 

Bábovku vložíme do mrazáku a necháme na 12 hodin (nejlépe přes noc) ztuhnout.

Cca 1 hodinu před podáváním vyndáme zmrzlinovou bábovku z mrazáku, chvíli počkáme, vyklopíme ji na talíř, uděláme pár řezů a uložíme do chladničky. 

Zdobíme ovocem, meduňkou apod.

Ovoce se může dát jakékoliv, co kdo má rád a jaké je zrovna sezónní ovoce.

2017-05-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI