Ingredience: | |||||
hladká mouka (špaldová, pohanková, bezlepková...) | 2 hrnky | jedlá soda | 1 lžička | kypřící prášek | 1 lžička |
vejce | 2 - 3 ks | ovesné (žitné) vločky | 1 hrnek | rozpuštěné máslo | 5 lžic |
třtinový cukr nebo 4 lžičky práškové stévie | 1 hrnek | skořice | 2 lžičky | rozmělněný banán | 1 hrnek |
větší nastrouhaná mrkev | 1 ks | sůl | špetka | podmáslí | 1 a půl hrnku |
rozinky namočené v rumu | 1 hrnek | banán nakrájený na kolečka | 1 a půl ks | tuk | na vymazání formy |
mouka | na vysypání formy | plátky mandlí | dle chuti |
Banánové plátky a mandle na povrchu chlebíčků krásně a příjemně křupou a kontrastují s voňavým těstem.
Do směsi hladké nebo jiné mouky nasypeme sodu a prášek do pečiva a promícháme. Přidáme skořici, vanilkové cukry, sůl a vmícháme podmáslí, ušlehaná vejce a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a rozmělněné banány. Těsto dobře promícháme a nalijeme do vytřených a vysypaných forem. Povrch korpusů na chlebíčky ozdobíme kolečky banánů. Pečeme v troubě na 180 stupňů na 40 minut dozlatova. Necháme vychladnout a upečené chlebíčky z obou forem vyklopíme. Podáváme s kávičkou.
Z uvedených surovin připravíte banánový chlebíček do dvou forem na srnčí hřbet.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI