Domácí paštika z kuřecích jater s brusinkami zpět

Ingredience:
kuřecí játra500 gzauzená slanina160 gvětší cibule1 ks
máslo150 gsmetana ke šlehání + 100g máslo100 mlbrusinky1 hrst
červené kvalitní víno na namočení dle potřebymletý bobkový list dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutitymián dle chutiprovensálské koření dle chuti
kuřecí játra 500 g, zauzená slanina 160 g, větší cibule 1 ks, máslo 150 g, smetana ke šlehání + 100g máslo 100 ml, brusinky 1 hrst, červené kvalitní víno na namočení dle potřeby, mletý bobkový list dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, tymián dle chuti, provensálské koření dle chuti

Příprava

Snadný recept, dle kterého připravíte vynikající domácí paštiku s kuřecích jatýrek, která se hodí jako předkrm, svačina nebo třeba večeře. 

Brusinky namočíme do vína (koňaku) a odblaníme si játra. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme očištěná a jemně pokrájená játra a zprudka je orestujeme. Přisypeme koření. Směs necháme chvíli vychladnout, přidáme smetanu a rozehřáté máslo. Ponorným mixérem rozmixujeme. Nakonec přidáme okapané brusinky, zlehka vmícháme a přisypeme nakrájenou slaninu. Osolíme a opepříme podle každého. Do formy na srnčí hřbet vložíme plátky slaniny. Nalijeme do formy vzniklou paštikovou směs a překryjeme plátky slaniny. Přikryjeme alobalem nebo potravinářskou folií a dáme přes noc do chladu. 
Dala jsem paštikovou směs i do keramických formiček, které jsem vypláchla studenou vodou. Dají se pak dobře vyklopit.

2016-10-31 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyrestování
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI