Vepřové kotlety na houbách a pálivých paprikách zpět

Ingredience:
kotleta bez kosti4 kshouby200 gpálivá špičatá zelená paprika1 ks
cibule1 ksvětší rajčata2 kspikantní paprika1 lžička
drcený kmín dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
olivový olej dle potřebysojová omáčka1 lžičkaworcester1 lžička
vývar nebo voda dle potřebynasekané bylinky (petrželka a libeček) dle chutihladká mouka na zahuštění
kotleta bez kosti 4 ks, houby 200 g, pálivá špičatá zelená paprika 1 ks, cibule 1 ks, větší rajčata 2 ks, pikantní paprika 1 lžička, drcený kmín dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, sojová omáčka 1 lžička, worcester 1 lžička, vývar nebo voda dle potřeby, nasekané bylinky (petrželka a libeček) dle chuti, hladká mouka na zahuštění

Příprava

Maso s paprikami, rajčaty a houbami chutná vždy skvěle a doma si jej často připravujeme.

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a bohatě obalíme v nasekaných bylinkách. Takto necháme maso nejméně hodinu odpočívat. V pečící nádobě zpěníme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme ze všech stran restovat plátky připraveného masa. Když maso pustí šťávu, zalijeme vývarem nebo vodou.

Pečící nádobu s masem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 170 stupňů. Přeléváme výpekem. Když je maso měkčí, přidáme dusit i pokrájenou pálivou papriku a pokrájená rajčata. Nakonec k masu a zelenině vložíme plátky hub (houby můžeme podusit i na pánvi a pak až přidat nakonec k masu). Dochutíme sojovou omáčkou a worcesterem. Ke konci pečení smícháme 150 ml vývaru s hladkou moukou. Necháme probublat na cca 10 minut. Podáváme s knedlíkem, nebo například rýží či bramborem.

2017-06-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI