Fučka zpět

Ingredience:
brambory1000 gsůl dle chutislanina, nakrájená na kostičky150 g
máslo4 lžícecibule, nakrájená na plátky2 kshladká mouka50 g
brambory 1000 g, sůl dle chuti, slanina, nakrájená na kostičky 150 g, máslo 4 lžíce, cibule, nakrájená na plátky 2 ks, hladká mouka 50 g

Příprava

Toto jídlo je opravdu jednoduché. Kromě vyškvařené slaniny a cibulky, ucítíte i kořeny této bašty.

Brambory dáme vařit do hlubší nádoby se špetkou soli. Vody dáme ale tentokráte více, než jsme zvyklé, budeme ji později potřebovat. Mezitím na pánvi vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu. Vyškvařený tuk slijeme na druhou pánev, přidáme máslo, necháme ho rozpustit a usmažíme na něm cibulku dozlatohněda.
Když jsou brambory uvařené, slijeme vodu z brambor do menší nádoby a dáme stranou. Brambory rozšťoucháme, přisypeme mouku, vrátíme zpátky na plotnu a na velmi malém a mírném plameni mícháme a postupně přiléváme vodu z brambor tak dlouho, až začne kaše "fučet".
Mícháme a přiléváme dál, až se mouka uvaří. Trvá to cca 5 minut.
Kaši rozprostřeme na větší misku nebo nádobu, posypeme cibulkou, slaninou a omastíme.

2016-10-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI