Zapečené nové brambory s kuřecím masem a zelím zpět

Ingredience:
brambory600 kggrilované kuřecí maso250-300 gsladkokyselé zelí1/2 balíčku
česnek3 stroužkymáslo Ghí3 lžícečerstvá petržel1 hrstka
sůl1 špetkapepř1 špetkacibule1 ks
brambory 600 kg, grilované kuřecí maso 250-300 g, sladkokyselé zelí 1/2 balíčku, česnek 3 stroužky, máslo Ghí 3 lžíce, čerstvá petržel 1 hrstka, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, cibule 1 ks

Příprava

Aneb, co dům dal. Po rodinném grilování nám zbylo trošku nových brambor, masa a tak mě napadlo využít všech zbylých ingrediencí a zapéct je v troubě. Světe div se, ale byla to zase dobrota.

Brambory vařené, ale i syrové nakrájíte na kousky do mísy, kam přidámne kousky masa, sladkokyselé zelí, cibulku, předehřáteé Ghí máslo a čerstvou petrželku. Dosolíme, dochutíme, promícháme důkladně dohromady a vložíme do předem vymazané zapékací formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňu. 

Podáváme se zeleninovým salátkem.

2021-10-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI