Jednoduchá piškotová roláda zpět

Ingredience:
polohrubá mouka140 gtřtinový cukr140 gvejce4 ks
holandské kakao1 a 1/2 lžícešlehačka400 mlmoučkový cukr do šlehačky dle chuti
polohrubá mouka 140 g, třtinový cukr 140 g, vejce 4 ks, holandské kakao 1 a 1/2 lžíce, šlehačka 400 ml, moučkový cukr do šlehačky dle chuti

Příprava

Máte chuť na nějakou tu dobrou, jednoduchou roládku ke kafíčku? Jestli ano, pojďte se mnou do toho.   

Troubu předehřejeme na cca 200 stupňů. Vejce ušleháme celá s cukrem (nemusíme šlehat sníh i tak je výborná a rychlá) do pěny. Přidáme kakao a opatrně vmícháme mouku. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem tak, aby nám vznikl pravidelný čtverec. Pečeme zprudka na dobu cca 5-7 minut. Těsto nám pěkně vyběhne a je vláčné. Tuto budoucí roládku vyndáme z trouby, jakmile zrůžoví. Kdybychom ji pekli déle, těsto by se lámalo a nešlo by srolovat. Teplý korpus i s pečícím papírem srolujeme, ještě zabalíme do navlhčené utěrky a necháme pozvolna vychladnout. Šlehačku osladíme a vyšleháme dotuha. 
Můžeme přidat i Smetana fix od dr. Oetkera. Vychladlý korpus rozvineme a potřeme šlehačkou. Opět ji srolujeme a necháme ji vychladnout v lednici. Nejlépe přes noc. Posypeme moučkovým cukrem a zdobíme podle sebe.

2015-11-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI