Tatarák z lilku, rajčat, paprik a oliv zpět

Ingredience:
větší lilek1 kcibule1 ksrajčata4 ks
paprika2 ksajvar1 lžičkazeleninový vývar/voda na podlití
zelené olivy (propláchnuté)1/2 balíčkukečup1 lžíceworcester1 lžička
uzená paprika1 lžičkadijonská hořčice1 lžičkačesnek2 stroužky
pepř dle chutisůl dle chutiolivový olej dle potřeby
větší lilek 1 k, cibule 1 ks, rajčata 4 ks, paprika 2 ks, ajvar 1 lžička, zeleninový vývar/voda na podlití, zelené olivy (propláchnuté) 1/2 balíčku, kečup 1 lžíce, worcester 1 lžička, uzená paprika 1 lžička, dijonská hořčice 1 lžička, česnek 2 stroužky, pepř dle chuti, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Vegetariánská verze oblíbeného pokrmu, která svojí chutí jistě nadchne i masožravce. My jsme si opravdu pošmákli.

Lilek omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme chvilku vypotit. Rajčata a papriky také pokrájíme na malé kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno.
Na oleji zpěníme cibulku a česnek. Přidáme kousky paprik, rajčat a restujeme. Přimícháme vypocený lilek a dál dusíme. Vmícháme hořčici, nasekané olivy, kečup, worcester a ajvar. Podle potřeby osolíme a opepříme. Malinko podlijeme vývarem nebo vodou a necháme vydusit. Podáváme s opečeným chlebem Naan nebo s opečenou bagetou či topinkou.

2016-10-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI