Květákovo-kapustová polévka s mrkví, kuřecím masem a vaječným kapáním zpět

Ingredience:
voda2,5 lmalý květák1 kskuřecí sklete1 ks
mrkev1 kskapusta1/4 kspetrželka dle chuti
libeček dle chutisůl dle chutipepř špetka
kari koření špetka
Vaječné kapání:
vejce1 - 2 kshrubá mouka dle potřeby
voda 2,5 l, malý květák 1 ks, kuřecí sklete 1 ks, mrkev 1 ks, kapusta 1/4 ks, petrželka dle chuti, libeček dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, kari koření špetka, vejce 1 - 2 ks, hrubá mouka dle potřeby

Příprava

Tato polévka je u nás velmi oblíbená. Díky vaječnému kapání, nemusíte již ani zahušťovat.

Omytý skelet s květákem, rozebraným na kostičky, s omytou pokrájenou mrkví a nasekanou kapustou dáme vařit. Přidáme kari koření, sušený libeček a petrželku a vaříme doměkka. Měkké uvařené maso ze skeletu obereme a dáme na talířek stranou. Do polévky zavaříme kapání z vajíčka a hrubé mouky (lijeme do polévky přes vidličku). Vrátíme nakrájené maso do polévky a ještě vše krátce povaříme. Dochutíme podle chuti solí a pepřem. Podáváme s pečivem nebo jen samotné. 

2016-03-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI