Hrnková buchta s ovocem a zakysanou smetanou zpět

Ingredience:
polohrubá mouka1 hrnekhladká mouka1/2 hrnkuzakysaná smetana250 ml
nastrouhaný banánek v čokoládě1 ksolej1 a 1/2 lžícemoučkový cukr1 hrnek
vanilkový cukr smíchaný s kurkumou1 balíčekvejce2 ksprášek do pečiva nebo jedlá soda1 balíček
jahody nebo jiné ovocecca 15 ks
Na potření:
zakysaná smetana1 kelímekmekký tvaroh1 ksztužovač Dr. Oetker1 balíček
polohrubá mouka 1 hrnek, hladká mouka 1/2 hrnku, zakysaná smetana 250 ml, nastrouhaný banánek v čokoládě 1 ks, olej 1 a 1/2 lžíce, moučkový cukr 1 hrnek, vanilkový cukr smíchaný s kurkumou 1 balíček, vejce 2 ks, prášek do pečiva nebo jedlá soda 1 balíček, jahody nebo jiné ovoce cca 15 ks, zakysaná smetana 1 kelímek, mekký tvaroh 1 ks, ztužovač Dr. Oetker 1 balíček

Příprava

Zase jeden moučník, který je nejen vláčný, ale zároveň i osvěžující. Pokud nevíte co k nedělnímu kafíčku, určitě nebudete litovat.

Uvedené suroviny shora smícháme metličkou a vsypeme nastrouhaný banánek v čokoládě nebo margotku. Zamícháme. Vlijeme na plech s pečícím papírem a posypeme ovocem (měla jsem jahody na půlky nakrájené).
Upečeme na 180 stupňů na cca 20 minut. Buchtu necháme vychladnout a nakonec potřeme směsí z tvarohů, zakysané smetany a ztužovače. Dáme přes noc do chladničky, a pokud na to nebudete chodit, jako já, tak vydrží krásně ztuhlý do samého rána a nádherně se krájí. Je to koláček na 100 % jistotu. Vyzkoušeno dvakrát, doporučuji udělat večer, je to cik cak moučník. Chlazený je wow.

2015-10-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI