Vepřová játra na paprikách s hlívou zpět

Ingredience:
vepřová játra500 gPassata di pomodoro1 lžícezelená paprika1 ks
červená paprika1 ksolej dle potřebyočištěná hlíva4 ks
cibule2 kssůl dle chutipepř dle chuti
hraška Pikant nebo solamyl na zahuštěnísterilovaná paprika dle chutivývar dle potřeby
vepřová játra 500 g, Passata di pomodoro 1 lžíce, zelená paprika 1 ks, červená paprika 1 ks, olej dle potřeby, očištěná hlíva 4 ks, cibule 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hraška Pikant nebo solamyl na zahuštění, sterilovaná paprika dle chuti, vývar dle potřeby

Příprava

Pokud patříte mezi ty, kteří milují játra, mám pro vás tip na jednoduchou a rychlou omáčku. Abych ji nějak ozvláštnila, přidala jsem ještě hlívu a papriky. Moc jsme si pochutnali.

Játra očistíme, odblaníme a opepříme. Hlívu pokrájíme na úzké proužky. Játra orestujeme na drobně pokrájené cibulce. Přidáme orestovat pokrájenou hlívu, proužky zelené i červené papriky. Můžeme přidat i trochu okapaných proužků naložených sterilovaných paprik. Když jsou játra i zelenina orestovaná, zalijeme vše vývarem a dáme přiklopené do rozehřáté trouby dusit. Když jsou játra poloměkká, vmícháme pár lžic passaty a dál dusíme. Nakonec zahustíme hraškou podle návodu nebo solamylem, rozmíchaným ve vodě. Nakonec ještě osolíme. Podáváme například jako já s kurkumovou rýží.

2018-03-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI