Segedínský guláš na víně s jablky zpět

Ingredience:
vepřová plec700 gčervená cibule2 kspaprika (žlutá nebo červená)1 ks
uzená paprika dle chutisalsa di peperoncini1 lžičkaolej dle potřeby
kmín dle chutisůl dle chutičervené víno150 ml
mletý pepř dle chutipokrájené jablko1 ksokapané kysané zelí500 g
hraška na zahuštěnívoda nebo vývar400 - 450 ml
vepřová plec 700 g, červená cibule 2 ks, paprika (žlutá nebo červená) 1 ks, uzená paprika dle chuti, salsa di peperoncini 1 lžička, olej dle potřeby, kmín dle chuti, sůl dle chuti, červené víno 150 ml, mletý pepř dle chuti, pokrájené jablko 1 ks, okapané kysané zelí 500 g, hraška na zahuštění, voda nebo vývar 400 - 450 ml

Příprava

Taky to tak máte, že vás popadne chuť na něco hodně dobrého, ale současně jiného, než tradičně připravujete? Víno i jablka udělají své ve spojení s masem a zelím.

V talkovém hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kostky pokrájenou vepřovou plec a kmín. Maso osmahneme, osolíme, přidáme lžičku salsy di peperoncici a přisypeme uzenou papriku. Maso nám pustí krásnou šťávu.

Promícháme, přidáme cca 400 ml vody a  tlakový hrnec uzavřeme a tlakujeme cca 15 - 20 minut. Maso se sosem přelijeme po této době do druhé nádoby. Přidáme pokrájené zelí, pokrájenou papriku a malinko zakápneme červeným vínem. Zamícháme. Přidáme kostičky oloupaného jablka a dál dusíme. Hrašku (nebo hladkou mouku) smícháme s vodou nebo s vývarem z kostí a přilijeme k masu a zelí. Dál vaříme ještě asi 10 minut.

2018-10-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI