Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením - ala Sachr dort zpět

Ingredience:
hladká mouka (špaldová)80 gsolamyl20 gholandské kakao20 g
nastrouhané mandle60 gzměklé máslo20 gmléko120 ml
med1 lžíceskořice špetkatlučený hřebíček špetka
mletý zázvor špetkakůra z jednoho citronu dle chutitřtinový cukr70 g
vejce2 ksrumová esence nebo rum1 lžícepráškový medový perník2 lžíce
jedlá soda nebo prášek do pečiva1 lžičkatuk na vymazání formymouka na vysypání formy
čokoláda na vaření1 tabulkamáslo (na rozpuštění) kousekmandle dle chuti
domácí šlehačka dle chuti
hladká mouka (špaldová) 80 g, solamyl 20 g, holandské kakao 20 g, nastrouhané mandle 60 g, změklé máslo 20 g, mléko 120 ml, med 1 lžíce, skořice špetka, tlučený hřebíček špetka, mletý zázvor špetka, kůra z jednoho citronu dle chuti, třtinový cukr 70 g, vejce 2 ks, rumová esence nebo rum 1 lžíce, práškový medový perník 2 lžíce, jedlá soda nebo prášek do pečiva 1 lžička, tuk na vymazání formy, mouka na vysypání formy, čokoláda na vaření 1 tabulka, máslo (na rozpuštění) kousek, mandle dle chuti, domácí šlehačka dle chuti

Příprava

Moučník podle babičky, ale chutnal nám více, jak pravý Sachr. Byl vláčný, mokrý a tak jej budu dělat častěji.

Mouku smícháme se sodou, mletými oříšky, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme skořici, hřebíček a citronovou kůru. Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med. Mléko s máslem a medem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme v troubě cca 45 minut. Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.

2016-04-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI