Domácí paštika z kachních jater, s brusinkami a švestkami v červeném víně zpět

Ingredience:
kachní játra850 gčesnekový bok160 gvětší cibule2 ks
sušený česnek1 lžičkamáslo200 gsmetana ke šlehání200 ml
čirá želatina na slané dobroty1 sáčekbrusinky + sušené švestky1 hrstkvalitní červené víno/slivovice/griotka dle chuti
sůl dle chutičerný pepř špetkatymián dle chuti
tlučený hřebíček dle chutimletá kořice dle chutidrcený badyán dle chuti
sekané mandle dle potřeby
kachní játra 850 g, česnekový bok 160 g, větší cibule 2 ks, sušený česnek 1 lžička, máslo 200 g, smetana ke šlehání 200 ml, čirá želatina na slané dobroty 1 sáček, brusinky + sušené švestky 1 hrst, kvalitní červené víno/slivovice/griotka dle chuti, sůl dle chuti, černý pepř špetka, tymián dle chuti, tlučený hřebíček dle chuti, mletá kořice dle chuti, drcený badyán dle chuti, sekané mandle dle potřeby

Příprava

Skvělá chuťovka, jejíž příprava je rychlá. Pak už jen stačí vydržet, než se řádně vychladí, a můžete servírovat.

Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice nebo griotky. Játra kuchyňsky upravíme (odblaníme). Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme očištěná a jemně pokrájená jatýrka a zprudka je orestujeme. Na dobu cca 8 minut. Přisypeme nadrcené koření. Směs necháme chvíli vychladnout, přidáme smetanu se želatinou, (kterou jsme ušlehali se želatinou a dali na chvíli do mikrovlnky.). Přidáme na jemno pokrájenou slaninku, nasekané mandle a ponorným mixerem rozmixujeme. Přidáme okapané brusinky a švestky, zlehka vmícháme a osolíme a dopepříme podle každého. Do formy na srnčí hřbet vložíme alobal, poklademe jej plátky slaniny (nebo plátky mandlí) a nalijeme do formy vzniklou paštikovou směs. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Přikryjeme alobalem nebo potravinářskou folií a dáme přes noc do chladu. Krájíme na pečivo nebo plníme paštikou - sáčkem na zdobení dortů plníme listové košíčky, taky to je pak výborné. Paštika je bez "éček " a víme, co jíme. Dobrou chuť. 

2015-12-21 Předkrmy

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte paštiku o formy srnčího hřbetu, celkem cca 1,3 kg.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI