Vepřová játra na ajvaru, mrkvi a paprikách zpět

Ingredience:
vepřová játra500 gAjvar nebo Lutenice2 - 3 lžícePassata di pomodoro1 lžíce
zelená paprika2 ksmrkev1 ksolej trochu
cibule2 kspepř špetkasůl dle chuti
solamyl dle potřebyvývar dle potřeby
Příloha:
rýže dle potřeby
vepřová játra 500 g, Ajvar nebo Lutenice 2 - 3 lžíce, Passata di pomodoro 1 lžíce, zelená paprika 2 ks, mrkev 1 ks, olej trochu, cibule 2 ks, pepř špetka, sůl dle chuti, solamyl dle potřeby, vývar dle potřeby, rýže dle potřeby

Příprava

Vepřová játra nemusí být pořád jen klasika. Obyčejné jídlo můžete posunout zase o jeden level výše a vězte, že si pochutnáte.

Játra kuchyňsky upravíme, opepříme, orestujeme na drobně pokrájené cibulce. Přidáme orestovat i papriky a mrkev, vše pokrájené na malé proužky. Když je maso i zelenina orestovaná, zalijeme vše vývarem z kostí a dáme přiklopené do trouby dusit. Když jsou játra poloměkká, vmícháme několik lžic Ajvaru (nebo Lutenice, nebo ostrého leča) + pár lžic pasty "Passata di pomodoro" a dál dusíme. Nakonec zahustíme solamylem rozkvrdlaným ve vodě. Dosolíme až na talíři. Podáváme s bylinkovou rýží.

2015-06-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI