Polévka z krůtího krku s nudlemi a zeleninou na způsob kaldounu zpět

Ingredience:
krůtí krk1 ksmrkev2 kspetržel1 ks
cibule1 ksceler kouseklibeček dle chuti
muškátový květ dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
voda dle potřebyhraška na zahuštění dle potřebydomácí nudle dle potřeby
hrášek dle chuti
krůtí krk 1 ks, mrkev 2 ks, petržel 1 ks, cibule 1 ks, celer kousek, libeček dle chuti, muškátový květ dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, voda dle potřeby, hraška na zahuštění dle potřeby, domácí nudle dle potřeby, hrášek dle chuti

Příprava

Když přijede vnouček, vývar mu už nestačí a chce vždy a odmalička jen polévku s domácí hraškou a tak je polévka zase na jiný způsob a moc chutná.

Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Vodu necháme jen dlouze táhnout. Po půl hodině dáme vařit pokrájenou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme a pokrájíme. Zahustíme domácí hraškou, dochutíme pepřem, solí a lžící másla. Povaříme, přidáme pokrájenou zeleninu a maso. Zdobíme libečkem, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

2016-04-25 Polévky

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 2,5 l polévky. Na zítra pro vnoučka přidám rozvařit domácí hrašku na zahuštění, takže polévka je podobná kaldounu, někdy přidám i povařené domácí nudle.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI