Květákové karbanátky a květákové šišky se smaženou rukolou zpět

Ingredience:
velký květák1 ksvejce1 ksčesnek2 stroužky
solamyl2 lžícestrouhanka dle potřebykurkuma špetka
sezamová semínka dle potřebyolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutimuškátový oříšek dle chutirukola dle potřeby
petrželka nebo libeček dle chuti
velký květák 1 ks, vejce 1 ks, česnek 2 stroužky, solamyl 2 lžíce, strouhanka dle potřeby, kurkuma špetka, sezamová semínka dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, muškátový oříšek dle chuti, rukola dle potřeby, petrželka nebo libeček dle chuti

Příprava

Koupila jsem si krásný květák a chtěla z něj připravit něco netradičního, a tak jsem zkusila květákové karbanátky se smaženou rukolou.

Květák uvaříme v osolené vodě s kmínem. Necháme vychladnout a poté rozebereme na růžičky. Rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, utřený česnek se solí, muškátový oříšek, špetku kurkumy, solamyl, strouhanku a nasekanou petrželku nebo libeček. Mokrou rukou uděláme placičky nebo šišky a obalíme ve strouhance. Posypeme sezamovým semínkem a dáme na plech s pečícím papírem (pokapaný olejem) péci do rozehřáté trouby. Posypeme sezamovým semínkem. Pečeme dozlatova z obou stran. Podáváme se smaženou rukolou.

2016-10-31 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 20 karbanátků.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI